hits

What's on my phone?


31.01.2018 | 20:46 | Hverdag


 

Hei dere! Jeg tenkte å kjøre på med en "Whats on my phone" innlegg hvor jeg viser dere hvilke apper jeg har på min telefon. Jeg synes det er alltid spennende å lese slike innlegg, så jeg ville lage en for dere også. Enjoy!


  ♥      ♥      ♥     

 

  

 

Favoritter 

Dette er de appene jeg bruker så og si hver dag. Jeg er vell ikke såå aktiv på telegram da messenger er en lettere variant. Også har vi da seff instagram, facebook, bloglovin, blogg, vsco, snapchat og spotify. 

   

 

Nødvendig

Dette er apper som er nødvendige for meg å ha som AtB (transport kollektivet trøndere bruker), Norwegian, NSB, Nordea og Vipps. Jeg bruker egentlig aaldri NSB da jeg foretrekker Norwegian (aka flytransport) mye bedre - har faktisk ikke benyttet meg av tog på sykt lenge så skjønner ikke hvorfor jeg har den appen i det hele tatt, lol. 

  

 

Tidsfordriv 

Haha, når sant skal sies så bruker jeg serr aldri å se tv-serier eller filmer på telefonen. Jeg bare har de der for moro skyld tenker jeg. Neida, jeg bruker jo å få varsler når det kommer ut nye episoder av de seriene jeg følger med på, både fra Netflix og TV2 Sumo. Det er alltid kjekt å få påminnelse når jeg har glemt å sjekke nye episoder selv. 

  

---------------

Det var egentlig alt jeg hadde å vise dere fra min telefon. Ikke så mye spennende da appene jeg har er veldig lik alle andres. Når det kommer til bilderedigering osv. så bruker jeg kun VSCO og Instagram-filtrene, ingen andre spesielle redigeringsprogrammer. Ellers liker jeg å ha det ryddig på telefonen min og prøver å unngå mye unødvendig. Det tar jo så sykt mye lagringsplass også vettu. 

  

♥  ♥  ♥


7 kommentarerHar noen opplevd dette før?


30.01.2018 | 14:08 | Hverdag


I dag, på lik linje som i går, så føler jeg meg ikke bra. Jeg vet fortsatt ikke hvorfor, det er seriøst noe rart. Jeg er veldig slapp, har vondt i kroppen og det føles ut som om jeg skal spy hele tiden. Jeg har også tatt ibux, men det funker ikke. Matlysten er også nede og jeg klarer heller ikke å stå oppreist for lenge. Jeg lurer på om noen av dere har opplevd noe lignende før? Jeg skal så klart ta meg en tur til legen, men jeg får vente i maks to dager til for å sjekke om dette vedvarer. Om det så gjør det, så vet jeg at noe er galt. Jeg håper for Guds skyld at alt er okei med meg! 

Som dere kanskje ser på bildene så er jeg jo ikke i form.. Litt gretten og sliten. Jeg er uansett på skolen nå og skal prøve å følge med så godt jeg kan i forelesningen. Ellers har jeg ingen spesielle planer i dag bortsett fra å lese litt (spørs om jeg får til det også). 

Vi blogges ♥


3 kommentarerDårlig start på dagen


29.01.2018 | 15:04 | Hverdag


Kåpe BIK BOK 

Genser ASOS 

Bukse (utsolgt) lignende HER

-------

Hei dere. I dag våknet jeg med smerter i magen og kvalme. Likevel er jeg nå ordnet for å dra på jobb. Jeg har ikke peiling på hvorfor jeg er såå kvalm helt plutselig. Det kan kanskje være etter treningen i går? Jeg trente magen kanskje litt for hardt.. Det går i alle fall opp og ned - først jeg er kjempe kvalm, og så er jeg helt fin igjen. Jeg har aldri opplevd noe lignende før (det er heller ikke mensensmerter), så om det vedvarer så må jeg nok kontakte legen. 

Jeg starter på jobb klokken 4 så må kjappe meg avgårde! Jeg tenker og prøve å jobbe i dag, om det blir verre så drar jeg bare hjem. Jeg har jo fri fra skolen på mandager, noe som er sykt chill, men samtidig ikke da jeg har faste jobbvakter hver mandag..:( Uansett så håper jeg dere får en fin mandag videre! 


4 kommentarerMine Nelly favoritter


28.01.2018 | 16:41 | Mote


// inneholder adlinks

MINE FAVORITTER FRA NELLY

♥ HER ♥

 

Jeg virkelig elsker disse bodyene! De er så behagelige og enkle, og man trenger ikke bekymre seg for at genseren kan skli opp. I tillegg er de også kjempe billig! HER ♥

 

♥ HER 

 

HER 

Denne er utsolgt :(

-----

Som dere kanskje kan se så er jeg litt flekkete på halsen pga. selvbruningen, hehe ups. Må fikse det as!! 

Hva synes dere?

Facebook HER / Instagram HER / Kontakt: elza97@live.no / Snapchat: elzael / Bloglovin HER 


8 kommentarerBli bedre kjent med meg


27.01.2018 | 23:14 | Personlig


Hei dere! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra jobb og er dødssliten.. Det har vært en lang dag med 8 timers vakt og jeg kjenner at kroppen er sykt sliten etter å ha stått på beina nesten hele dag. Det var i hvertfall godt å komme seg hjem og slappe av litt. 

Jeg tenkte å lage et innlegg for dere hvor jeg presenterer meg selv med bruk av randome spørsmål. Jeg startet jo bloggen rett på uten å fortelle hvem jeg er, noe som kanskje er greit for dere å vite i første omgang. 

1. Hvor gammel er du? 

Jeg er 20 år gammel.

2. Hvor kommer du fra? 

Jeg kommer opprinnelig fra Tsjetsjenia, en liten republikk som ligger ved Kaukasus. Jeg og min familie flyttet til Norge da jeg var 5 år gammel, så nå har vi bodd her i 15 år. 

3. Hva studerer du? 

Jeg studerer Markedsføring på BI, første året. Før dette hadde jeg et friår hvor jeg brukte tiden min på å jobbe. Nå stortrives jeg med studiet mitt - flinke forelesere og en kjempe bra skole! 

4. Dine interesser?

Jeg liker å trene, studere, være med venner og familie, og oppleve nye ting. Også elsker jeg å reise!! Det er seriøst det beste jeg vet. Det er så spennende å oppleve andre byer.

5. Hva var favorittfaget ditt på skolen? 

Hmm, det var vell RLE og Historie, men nå er det markedsføring seff ;);)

6. Favoritt farge? 

Jeg liker rosa veldig godt, også er jeg glad i svart men aner ikke om det regnes som en farge?? 

7. Hvor høy er du? 

1,78 og den høyden har jeg hatt siden 8.klasse (!!!). Før var jeg veldig beskjeden pga. høyden min - rett og slett fordi jeg ikke likte å være den høyeste i klassen. Men nå er jeg så vant til det og nå liker jeg faktisk høyden min.

8. Hva gjør deg glad?

Det er veldig mye som gjør meg glad (venner, familie, mat hehe, opplevelser osv), men det jeg blir veldig rørt over er når folk behandler hverandre bra. Det er faktisk det som gjør meg mest glad. Enten om det er på bussen, skolen, arbeidsplassen, offentligheten and u name it. Jeg blir så inspirert og det gir meg lykke, selv om det ikke angår meg, men jeg blir bare så glad av det. 

9. Hvor bor du?

Jeg bor i Trondheim.

10. Hvor mange søsken har du?

2 - lillesøster på 19 og lillebror på 16.

11. Kan du noen andre språk enn norsk?

Jepp - tsjetsjensk, russisk og engelsk. 

12. Hvor mange land har du besøkt?

Jeg har faktisk ikke besøkt så mange plasser. De eneste er Tyskland, Sverige, Russland, Tsjetsjenia og Spania. Jeg ser derimot frem til å besøke flere nye plasser!

13. Stjernetegn?

Tyren <3 

14. Hva er din beste opplevelse? 

Det er egentlig så mye, jeg setter pris på hver lille ting. Men de beste opplevelsene var vell Spania-turen i 2015 med familien og ferien i Tsjetsjenia sommer 2017. Jeg har jo familie i Spania og det var såå koselig å besøke dem. Jeg virkelig elsker Spania - varmen, maten, strendene og ikke minst menneskene! De er så hyggelige og imøtekommende. Dit må jeg igjen. Ferien i Tsjetsjenia digger jeg alltid. Jeg har jo en veeldig stor familie (rundt 30-40 fettere og kusiner) og det er alltid hyggelig å møte dem hvert år. Jeg og min familie bruker alltid å besøke vårt hjemland en gang i året og jeg blir aldri lei. Nå er det jo ikke slik at absolutt alle i slekta mi bor der nede - noen bor i Tyskland, i Tsjekkia, Spania, Frankrike og Russland - men vi alle bruker å samle oss i Tsjetsjenia og der tilbringer vi tiden sammen i ca. 3-4 uker. 

15. Hva er det du har lært i livet?

Uff, det er så mye. Man lærer jo nye ting hver eneste dag. I og med at jeg fortsatt er ung så har jeg mye mer å lære fremover også. Jeg er en person som tror på skjebnen og at alt skjer for en grunn. Jeg er også veldig troende når det kommer til Gud og at alt skjer kun under hans samtykke. Jeg har i alle fall lært at en persons lykke ligger i deres egne hender. Du kan ikke henge deg fast i andre og forvente at de skal oppfylle dine ønsker og dine krav - det er kun deg selv som kan gjøre det. Hvordan skal noen kunne like deg når du ikke gjør det selv? Det handler om å ha trua på seg selv - når du har det, så klarer du alt. Ikke sammenlign deg selv med andre, du er unik. 
Også lever jeg for ordtaket "you never lose, you either win or learn". Det er ikke noe som heter "å tape", det heter å lære. Vi blir fort så oppgitt og vi gir opp for lett når ting ikke gå vår vei, men husk at for hver gang dette skjer så lærer du. Et menneske blir bare sterkere og sterkere av å feile. Vi trenger å feile for å så vokse - det gir deg styrke og det gir deg forståelse. Aldri tru at du har tapt noe, bare vit at du har lært. 

-------

Det var ikke så mange spørsmål å svare på, men håper dere fikk et lite innblikk i hvem jeg er. Dere kommer jo såklart til å bli bedre kjent med meg utover bloggingen med flere bilder og flere opplevelser hvor jeg deler mine tanker og følelser. Uansett så håper jeg dere likte innlegget! 


7 kommentarerOutfit 26.01.2018


26.01.2018 | 12:35 | Outfits


 

(adlinks)

JAKKE - fra Zara (utsolgt, lignende HER)

SKJERF - Holzweiler fra Retro 

CARDIGAN - fra Only 

BUKSE - fra Carlings

UGGS - HER 

HANSKER - fra Kleins HER

Hei og god morgen! At the moment sitter jeg på skolen og leser litt pensum med venninner før jeg drar avgårde på jobb. I dag valgte jeg å dra tidlig på forelesning for å få mer ut av dagen min, i og med at det er to forelesninger i psykologi-faget på fredager (enten 08.30 eller 12.30). Det er godt å bli ferdig med forelesningen tidlig slik at jeg kan bruke mest mulig tid til å lese. Jeg på en måte tvinger meg selv til å bli produktiv, hehe. Anyways, her er dagens outfit. Litt casual og enkel. Jeg har fått helt dilla på uggs!! De er såå gode og varme, og ikke minst behagelige å gå i. Jeg har vært såå lenge på utkikk etter vintersko, men alle modellene som tilbys i butikkene ser så sinnsykt store ut på meg (fordi jeg bruker 41 i sko-størrelse omg...). Så valget endte til slutt på uggs og jeg er svært fornøyd. Når sant skal sies så passer jo ikke uggs til alle antrekk, men jeg velger heller å gå med uggs enn lave sko og fryse meg ihjel. Varme er viktigst folkens! 


12 kommentarerSlik får du toppkarakterer


25.01.2018 | 11:54 | Tips


♥ Motivasjon: Det viktigste er din motivasjon. Du må ha den lysten til å gjøre en god innsats. Det er flere faktorer som får en student til å ville gå ut med toppkarakterer. Jeg antar at de fleste som går BI har ekstremt lyst til å gjøre en bra innsats nettopp på grunn av hvor mye penger som må legges ned for å gå på den skolen. Da er det denne faktoren som driver en student fra BI til å ville gjennomføre gode resultater - altså motivasjon. Andre tenker på jobbsøking i fremtiden som er en stor motivasjonsfaktor. Altså, det er opp til hver enkelt hva det er som får deres motivasjon i gang, men det viktigste er at man selv har lyst til å prestere bra. Om du ikke har motivasjon er det lurt å tenke på hva dette studiet gir deg i fremtiden og at med gode karakterer på kortet så vil det være mest sannsynlig at arbeidsgiver velger akkurat deg. Tenk heller at du MÅ i stedet for at du kan.

Visualiser: Dette er virkelig det beste tipset jeg kan gi dere - visualiser alt du leser! Da blir det så mye lettere for deg å forstå stoffet. Prøv å søk litt rundt etter fagstoffet og se om noe av dette har blitt tatt i bruk i hverdagen. Alltid kom med eksempler og prøv å sett deg selv inn i situasjonen. 

♥ Tankekart: Lag deg et tankekart for hvert kapittel. Husk at alle kapitlene henger sammen, og dette er særlig viktig til eksamen. Man bør kunne flette inn hele pensumet sammen - da ser sensor at du faktisk forstår og kan stoffet. Et tankekart med alle begreper og/eller forklaringer er veldig fornuftig å lage, for da ser du lettere hvordan ting henger sammen.

♥ Jobb i grupper: Den beste måten å lære på, er å lære andre det du allerede vet. Å jobbe i grupper er nesten et must - man lærer så mye av hverandre. Du kan stille spørsmål om det du lurer på, og andre kan stille deg. Dette fører til mer læring. 

♥ Start tidlig: Det er alltid lurest å starte tidlig med å lese pensum og notere. Da har man tid til å gå gjennom temaet flere ganger og virkelig sette seg inn i det. I tillegg får man også god tid til å spørre forelesere om hjelp hvis det er noe du lurer på før selve eksamensdagen.

♥ Spør foreleser: Spør alltid din foreleser om det er noe du lurer på. De er der for å hjelpe deg og veilede deg på best mulig måte frem til eksamen. Bruk din sjanse til å spørre om hva som helst - du taper ingenting på det! Er det noe du sitter fast på, så spør. Som min foreleser sier: "det dummeste spørsmålet er det spørsmålet som ikke blir stilt". Jeg husker godt sist semester, ca. tre uker før jeg hadde eksamen i markedskommunikasjon, så var det spesielt to begreper jeg ikke klarte å skjønne. Jeg forsto liksom ikke hvordan de hang sammen. Så jeg gikk opp til min foreleser og ba om hjelp, og alt løste seg på drøyt to minutter. Lite viste jeg at akkurat disse begrepene kom på eksamen. Takk Gud for at jeg faktisk brukte de to minuttene til å spørre - ellers hadde jeg levert blankt på det spørsmålet! Slik var det også med perioden før eksamen i markedsføring hvor jeg og min gruppe hver uke sendte mail til vår foreleser og ba om hjelp på hver lille ting. Det gjorde det så mye enklere for oss å forstå pensum, som til slutt gjorde at vi fikk et bra resultat. Så folkens - plag foreleseren deres :)

Kom på forelesning: Det er ofte på forelesninger jeg tenker "om jeg ikke hadde vært her i dag, så hadde jeg gått glipp av mye nyttig informasjon". Det er helt sykt hvor mye relevant informasjon man får når man faktisk er på forelesning som man ellers ikke hadde fått av å kun lese powerpointen for det aktuelle temaet. 

♥ Ta gode notater: Ofte så sitter alle studenter og noterer alt fra powerpoint og det foreleseren skriver, men det er spesielt en ting som de fleste faktisk ikke gjør. Husk at samtidig som foreleser noterer (eller eventuelt gjentar punkter fra powerpoint) så snakker de også - altså de forklarer mer i dybden ut ifra hvert punkt som de ofte ikke skriver ned. Det studentene gjør da er at de bare sitter og hører på og trur at denne informasjonen vil feste seg i hjernen, men med en gang man går ut døra så har halvparten av informasjonen foreleseren sagt forsvunnet fra hodet. Derfor er mitt beste tips å faktisk notere det foreleseren sier muntlig også. Dette er enklest på pc, da man taster fortere enn hva man vanligvis gjør på papir. So do it - man kan ikke garantere at man husker absolutt alt det foreleseren har sagt, så derfor er det ganske lurt å notere foreleserens muntlig informasjon for å så se tilbake på det. 

One Note: One Note er såå genialt til å notere. Programmet har mange funksjoner og er tilrettelagt for deg som student til å ta gode notater. I tillegg synkroniserer One Note notatene dine med en gang, så disse har du tilgang til på din mobil også right away. Da har du muligheten til å logge deg inn og lese notatene på bussen, hos ei venninne eller andre steder hvor du har glemt eller ikke har med pc´en din. Det jeg bruker å gjøre er å skrive sammendrag for hvert kapittel på One Note og deretter printe disse sidene ut slik at jeg kan lese dette når eksamen nærmer seg. Ved å bruke One Note blir notatene dine mer oversiktlig og det blir lett for deg å finne fram til det du leter etter. Du kan laste det ned HER.

-----------

Jeg garanterer deg at disse tipsene vil hjelpe. Jeg har jo bare vært student i kun ett halvt år nå og har mer å gå på, men det er akkurat disse metodene jeg brukte for å få de resultatene jeg fikk. 

Det er jo selvfølgelig individuelt hvordan man jobber best og gjennomfører studiet på. Noen får kanskje en toppkarakter av å lese kun to uker før eksamen, mens andre trenger mer tid. Det kommer an på hvordan du selv jobber best og hvordan du lærer. Men likevel viser forskning at de fleste som kommer ut med toppkarakterer, er de som faktisk jobber seg til det. Man klarer alt så lenge man jobber hardt nok!!

#karakterer #utdanning #BI #godekarakterer #skole 


11 kommentarerTrip to Sweden


23.01.2018 | 18:14 | Hverdag


Dagen i dag har vært såå sykt lang og slitsom, og ikke nok med det fikk jeg kun tre timer søvn i natt. Jeg måtte stå opp grytidlig for å gjøre meg klar for roadtrip til Sverige med to venninner fra skolen. Vi kjørte avgårde fra sentrum kl.0800 til Storlien for å handle inn diverse varer. Som dere vet så har jo sukkeravgiften økt i butikkene og derfor er det veldig gunstig å ta seg en 1,5 timers tur til Sverige for å handle inn varer til en mye billigere pris. Det er jo helt latterlige priser på alt av matvarer (ikke at det spiller så stor rolle for meg da jeg bor hjemme) - men for studenter blir småpenger her og der mye penger til slutt ass.  

Vi hadde jo forelesning kl. 12.30 og av den grunn prøvde vi å være kjappe med å handle. Heldigvis rakk vi timen akkurat - well done girls!! Jeg trudde helt ærlig at vi (eller jeg da) skulle bruke hele 2 timer i butikken (eller kanskje 1) og handle så mye at posene til slutt revner, men dette var jo bare forventninger - jeg er glad jeg ikke brukte unødvendige penger på ting jeg egentlig ikke trenger. Det vi alle hamstret inn var diverse ting som energidrikke (Nocco!!), tyggis, brus, proteinpulver, sjokolade, snop and so on.

Fiine Camilla og Elisabeth <3

Vi ble jo såå slitne etter denne turen at konsentrasjonen på skolen falt helt bort. Jeg har aldri før vært så ukonsentrert på skolen som jeg var i dag, men heldigvis hadde vi forelesning i kun 45 min så dette gikk vel bra for oss. Det er sykt hvor mye informasjon og viktig stoff man får med seg i forelesninger på så kort tid - ikke gå glipp av forelesningene deres folkens! 

Nå er det på tide å lese fagstoff og begynne å småpugge - jeg har seriøst ikke åpnet bøkene på fire dager (that´s a lot for me!!). Jeg tar høyskolen veldig seriøst og hater virkelig å kaste bort tiden, for plutselig så er det bare noen dager igjen til eksamen. Ikke nok med det så har vi arbeidskrav i alle fag dette semesteret som må utføres for at vi skal kunne gå opp til eksamen. Kjenner at jeg blir stressa allerede :(

Vi snakkes babes!


2 kommentarerDet beste øyenskyggepalettet


22.01.2018 | 21:50 | Beauty


// innlegget inneholder adlinks

Jeg vil anbefale dere det beste øyenskyggepalettet noensinne! Jeg er veldig glad i å sminke meg med bruk av forskjellige produkter og merker. De beste produktene jeg har er fra The Balm. De tilbyr alt av sminke, og produktene de har er verdt å prøve ut. Øyenskyggepalettet jeg tenker å snakke om i dag er Meet Matt(e) Trimony fra The Balm. (Nå er det -15% på palettet HER!)

Jeg har hatt dette palettet i ca. 4 måneder nå og har brukt det siden den dagen jeg fikk den. Palettet er utrolig pigmentert og har kjempe fine farger! Fargen jeg påfører først er Matt Lopez over lokket. 

Deretter bruker jeg fargen Matt Kumar og påfører den på akkurat samme plass:

Denne fargen er utrolig fin og får øynene dine til å se mer våken ut. Min favoritt!

Så tar jeg fargen Matt Reed og påfører den på selve øyelokket. For at øyenskyggen din skal få en fin tone anbefales det å ta sterkere farge på kanten av øyelokket og litt svakere innover. Helt innerst bruker jeg fargen Matt Lin. Dette for at øynene skal "lyse" mer opp. 

Her er finishen. Denne looken bruker jeg nesten hver dag om jeg har god tid foran speilet. Som jeg sa så er jeg veldig glad i å sminke meg og for meg så har dette blitt en vane. Noen synes kanskje dette blir litt for mye sminke til hverdags, men jeg er blitt såå vant til å gjøre dette at jeg selv ikke legger merke til det. Det er jo selvfølgelig noen dager jeg skulle ønsket at jeg bare kunne gå ut døren uten noe som helst sminke på, men det er en prosess som må jobbes med. 

Du finner palettet HER


8 kommentarerForsinka julebord


22.01.2018 | 00:22 | Hverdag


Igår var det duket for julebord på Fridays med jobbgjengen kl.20.00. Dette hadde vi egentlig planlagt å gjennomføre en eller annen dag før jul, men Black Friday week, salgsdager og varetelling stjal rett og slett tiden fra oss. Vi alle ble såå sykt slitne etter hektiske dager at vi bestemte oss for å utsette julebordet til nyåret. Det var seriøst det beste valget, for ellers hadde jeg literally sovnet under julebordet om vi hadde valgt å plassere det da. Men anyways - det var en fin kveld med mye latter, prating og servering av god mat. Det var såå hyggelig med hele gjengen samlet!For dere som ikke vet, så jobber jeg på en klesbutikk på Tiller kalt Sir Price her i Trondheim. 

Nå er klokken mye og det er tid for å legge seg, vi snakkes! 


0 kommentarer


Design OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©