hits

Hvordan komme over din eks


11.02.2018 | 14:28 | Tips


Det vanskeligste etter endt forhold er å komme seg over sin eks. En eks eller "den du holdte på med" - du kan kalle det det du vil. Jeg personlig har opplevd dette flere ganger, og det er flere metoder som har hjulpet meg med å komme meg videre. Det er selvfølgelig individuelt hvordan man kommer seg videre - noen liker å fortsatt holde på kontakten med selve personen for å ikke få den "savn"-følelsen, mens andre må totalt fjerne personen fra sitt liv for å ikke mimre tilbake til gode tider. Men likevel er det flere ting som faktisk fungerer for enhver, sett ut i fra hvilke forventninger de har. 

Jeg vil, som sagt, komme med tips som har fungert for meg, og som jeg kan garantere vil fungere for deg også. Jeg er jo en person som blir fort glad i folk og som har store vanskeligheter med å gi slipp på personen, til tross for hvordan personen behandlet meg. Men disse tipsene har hjulpet meg med å faktisk komme meg videre.

 

1. Slett personen fra sosiale medier: Dette er seriøst det første du må gjøre - ikke få den trangen til å kunne se hva det er han/hun driver på med til enhver tid, det fører bare til mer savn. Du føler at du går glipp av alt det "morsomme" personen driver på med, som igjen fører til at du føler at du blir utestengt fra deres liv. Ikke få deg selv deprimert, slett personen!

 

2. Ikke befinn deg på samme plass: det er veldig mange som stadig finner på unnskyldninger for å "tilfeldig" havne på samme område som sin eks, kun for å bli sett. Har man en slik tankegang tyder dette på at du ikke er over personen enda. Du blir sulten etter oppmerksomhet, og når du ikke får det, fører det til enda mer depresjon. "Hvorfor sier han/hun ingenting?" "Hvorfor la han/hun ikke merke til meg?" , her har du forventninger, og når disse ikke blir oppfylt, vil du bare bli enda mer lei deg.

3. Ikke kom med unnskyldninger for å tekste han/hun eller ringe dem: dette er sååå typisk, man finner på alt mulig kun for å få muligheten til å kontakte den man savner, noe som ikke er lurt i det hele tatt. Her har man også forventninger, og om det går galt vil man da ha vanskeligheter med å komme seg videre. Vil du komme deg over han/hun må du slutte med å «kontakte» personen.

 

4. Fokuser på deg selv: dette er det viktigste - vær din egen helt! Finn på gøyale ting med vennene dine, begynn å fokuser på hva det er som gjør deg glad, sett deg selv mål og ha det gøy med deg selv! Du må kunne elske deg selv før andre gjør det. Ikke ha den tankegangen at en annen person har ansvar for din egen lykke - den skaper du kun selv. Gjør ikke personen deg glad er han/hun ikke verd å holde på.

 

5. La det gi tid: det beste etter et breakup, er tid. Det beste tipset jeg kan gi deg, er at tiden hjelper. Litt etter litt vil det bli mye bedre, og du kommer til å bli vant med å ikke knytte deg til den personen som du gjorde før. Jeg trudde at jeg aldri ville komme meg over den personen, men tiden hjalp meg skikkelig! Husk at gode ting tar tid. 

 

 

6. Få ut tårene: det er viktig å kunne få ut det man holder inne. Gråt om du må, snakk med dine venner eller familie om du må. Dette er viktig for å gjøre det lettere for deg å komme deg videre etter hvert. Om man stenger følelsene inne, vil dette alltid være i hukommelsen din som gjør det vanskeligere for deg å bli kvitt det i fremtiden. Du føler da at det var alltid noe som manglet.

 

7. If it's meant to be, it will be: noen trenger en pause, i kanskje noen dager, noen uker, noen måneder eller til og med noen år. Er dere ment å være sammen, så vil dere bli det - uansett hva. Men ikke forhast deg. 

8. Det er en grunn til at det ble slutt: husk alltid at det er en grunn til at det ble slutt mellom dere. Ting gikk kanskje ikke som det skulle, og begge måtte ta et valg. Fokuser heller på dette, enn å mimre tilbake til de gode minnene dere hadde sammen. Hva var grunnen til at det ikke gikk som det skulle? Hvorfor skal du f.eks. ville ha tilbake en som var utro mot deg? Hva er det som er best for deg?

 

9. Handlinger sier mer enn ord: dette er egentlig ikke et tips, men jeg måtte bare nevne det. Jeg kan med hånda på hjertet si at handlingene til en person sier mye mer enn deres ord. En person kan si hva de vil, men handlingene deres beviser disse ordene. Jeg har så sykt mye bevis på akkurat dette. Det er jo selvfølgelig veldig lett å falle for ordene til vedkommende, men man må alltid huske at dette kan være noe de bare sier. Jeg var slik, og det var faktisk ikke så lenge siden heller. Jeg falt for alle ordene hans, men ingenting ble bevist. Etter det har jeg faktisk lært at jeg ikke kan stole på hva andre sier. 

 

10. Enten så går det bra eller så går det over: og dette tar tid.

 

11. Utvalget er større enn du tror: vi tenker ofte at den personen var "the love of my life" og at ingen andre kan erstatte den plassen, men utvalget er mye større enn du tror. Det er alltid en der ute som virkelig kommer til å kapre hjertet ditt før eller siden. Og dette vil skje når du minst forventer det. Kanskje når du bare tar deg en liten tur til butikken for å handle inn middagsmat, eller på vei til skole eller jobb - u name it. Men han/hun er der.

 


10 kommentarerCharlotte

11.02.2018 kl.19:19

Bra tips :)
Cassandra

11.02.2018 kl.19:34

Mange gode tips her! Masse av disse her hjalp meg å komme meg over eksen. :) Og da tok det faktisk ikke så lang tid som jeg trodde det kom til å gjøre. :)
Lisabeth

11.02.2018 kl.19:44

Gode tips :)
lisebrevik

11.02.2018 kl.20:27

Mange gode tips!
Elza E.

11.02.2018 kl.23:05

lisebrevik: <3
I r l i n

12.02.2018 kl.08:54

Så flotte tips! Har ikke dette problemet, men for dem som sliter med sånt så virket dette helt perfekt!
Elza E.

12.02.2018 kl.17:15

I r l i n: <3
Anette Linnea

12.02.2018 kl.10:14

Mange gode tips! <3 og ja, if it?s ment to be, it will be. Jeg var forelsket i bestekompisen min i 5 år - det var like vondt hver gang vi kranglet.. men vi havnet alltid tilbake til hverandre. Og i 2014 ble vi kjærester, og venter nå barn <3
Elza E.

12.02.2018 kl.17:15

Anette Linnea: såå søtttt<3
inahadland

14.02.2018 kl.23:21

Veldig gode råd ! Bra du deler


Skriv en ny kommentarDesign OG KODING av Albertine Løseth Vestvik ©